Centrul Social “Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv Mitropolitul Moldovei”

Adresă

str. Popa Sapca, nr. 11-11 bis, Bârlad, Vaslui

Țapu mihaela

0771 509 255

Țapu mihaela

tapu.mihaela8@gmail.com

Despre noi

Centrul este un serviciu pentru protecția copilului, a cărui misiune este prevenirea abandonului și instituționalizării copiilor proveniți din familiii defavorizate social din Bârlad, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere/socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viată independentă, orientare școlară și profesională pentru copii, dar și a unor activități de sprijin, consiliere, educare apentru părinții sau reprezentanțăă legali ai copilului.

Scopul

Ocrotirea unui număr de 25 de copii proveniți din familii defavorizate social din localitatea Bârlad.

Beneficiarii

Beneficiarii sunt copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din medii defavorizate sau dezorganizate, cu risc crescut de izolare socială și abandon școlar.

Servicii oferite

Servicii de orientare școlară și profesională

Vor fi realizate activități în vederea efectuării unor opțiuni școlare și profesionale corecte și realiste prin însușirea unui ansamblu de cunoștințe cu privire la diversele domenii ale realității, formarea de abilități și deprinderi, dezvoltarea unor interese profesionale dominante, dezvoltarea aptitudinilor generale și speciale, formarea unei atitudini pozitive față de muncă.

Servicii recreative și de socializare

Zilnic copiii vor participa la activități de pregătire pentru integrarea în societate, însușirea unor reguli elementare de comportare civilizată și bune maniere. Vor fi organizate activități de petrecere a timpului liber, jocuri, ieșiri în aer liber, concursuri, excursii și vizite. Vor fi marcate evenimente civice.

Serviciul de oferire a hranei

Zilnic va fi oferită o masă caldă la prânz alcătuită din două feluri de mâncare și desert, și o gustare, asigurând și respectând rația calorică și nevoile nutriționale corespunzătoare vârstei școlare.

Servicii de consiliere psihologică pentru copii

Vor fi desfășurate activități de consiliere a copilului în baza unui plan bine stabilit, cu scopul îmbunătățirii situației psihice a acestuia, a tonusului emoțional și afectiv.

Ajutor material

Se va oferi ajutor material famiilor care au nevoie (hrană, îmbrăcăminte, bani, medicamente, investigații madicale).

Servicii educative

În fiecare zi se vor acorda minim 3 ore de sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor cu scopul scăderii riscului de eșec școlar.

Criterii de admitere

Beneficiază de serviciile noastre dacă te afli în situațiile următoare:

Utilizăm cookies pentru o mai bună experiență pe website-ul nostru