Conferința de finalizare a proiectului

Marti, 5 Decembrie, a avut loc, in biserica Sf Gheorghe din Barlad, cu binecuvântarea Preasfințitului Parinte Ignatie, conferința de finalizare a proiectului “Valorificarea turistică a ansamblului bisericii Sfântul Gheorghe a breslei abagerilor din municipiul Barlad.

Participanți

La acest eveniment au participat toti factorii implicați in proiect: proiectant- arhit. Dr. Ioan Sasu și ing. Constantin Firtea; constructor- ing. Ernest Bot; diriginte de șantier- ing. Virgil Cucos; arheologie- Dr. Mircea Mamalauca și Mircea Oanca.

Din partea Primăriei Barlad a fost prezent domnul Av. Boros Dumitru, primarul Barladului

Din partea Academiei bârlădene a fost prezenta doamma Prof. Dr. Elena Monu, iar din partea Protopopiatului Barlad a participat parintele Andrei Mereuta.

La eveniment a participat reprezentanți ai presei locale din municipiu.

Parintele paroh Adrian Tapu a prezentat date despre proiect și istoria derulării proiectului de reabilitare a ansamblului.

Apoi fiecare din factorii implicati au avut scurte intervenții in care s-a edificat importanta proiectului pentru municipiul Barlad prin valorificarea și creșterea potențialului turistic zonal.

Domnul arhitect Ioan Sasu a făcut câteva referințe asupra ansamblului care îl deosebesc de alte locașuri de cult din Moldova și care ii confera o unicitate in peisajul istorico- cultural al sec. XIX, dar și in contextul de astăzi ca reper in peisajul turistic vasluian cultural și religios.

La finalul conferinței, toți participanții au vizitat cele doua muzee ale parohiei din turnul de poarta și clopotnita care edifica viața socială și preocupările locuitorilor Barladului de la mijlocul sec. XIX.

Valoarea totala a proiectului a fost de 8.152.648,89 lei.

Valoarea eligibila a proiectului a fost de 7.236.693,70 lei.

Cofinanțarea a fost de 146.140,62 lei.

Valoarea neeligibila a proiectului a fost de 895.617,99.

Share the Post:

Alte evenimente

Utilizăm cookies pentru o mai bună experiență pe website-ul nostru